[...] dla jednej kromki? Jestem kompletnym beznadziejnym zerem matematycznym. (A) przed pieczeniem (B) po upieczeniu 1) ważysz wszystkie składniki: - sumujesz wagę(A) - sumujesz białko(A) , - tłuszcze(A) , - węgle(A) , - kcal(A) 2) wszystkie procesy prowadzące do "powstania" chleba (lub każdego innego produktu) 3) ważysz po upieczeniu i liczysz [...]
"białko 154 g ww 308 tłuszcz 77 pomóżcie mi " by szasz A skąd te proporcje? - ah rozumiem, że skorzystałeś z rozkładu 50%W,25%T, 25%B (ale to był tylko przykład, poczytaj inne posty, niektórzy zalecają nawet do 35% zapotrzebowania pokrywać tłuszczami, znajdź dla siebei optymalne dawki, dostosuj je do swojego dziennego menu). Jaki jest [...]
Mazia sprecyzuj pytanie: w różnych preparatach białkowych firm, czy różnych preparatach białkowych ovopolu ? Ale może inaczej: ovopol jest zakładem rozkładającym jaja kurze na czynniki pierwsze, wyciąga z jaj kurzych zawartość i robi różnego rodzaju sproszkowane lub płynne produkty te produkty są kupowane następnie przez firmy (na przykład [...]
Paweł produkty węglowodanowe to głównie ryż , kasze , płatki owsiane , ziemniaki i ostatnio pieczywo zytnie i orkiszowe , białko to głównie mieso , twaróg i jaja + odżywka białko jedna dziennie a tłuszcz to żółtka i często dopijam kielona lnianego do kolacji którą są od 3 do 6 jaj zależy od tego co jadłem wiec mysle że raczej dobre produkty .. [...]
[...] składnik organizmu człowieka jest mu niezbędny do życia. Regeneracja komórek mięśniowych i nerwowych, nowe krwinki czerwone i białe to procesy do których niezbędne jest białko. Węglowodany to podstawowe paliwo dla mięśni i układu nerwowego. Tłuszcz, niezbędny do przemian hormonalnych w naszym organiźmie oraz do wyrównania niedoborów [...]
[...] dieta musza być dostarczane z zewnątrz. Aminokwasy stanowią podstawowe jednostki budulcowe białek oraz peptydów. Tworzą je za pomocą wiązań peptydowych. Jak wiadomo białko spełnia głownie funkcje budulcowa w organizmie. Wiec wzrost mięsni zaczyna sie od łączenia aminokwasów. W ciągu dnia są takie chwile kiedy nie możemy pozwolić sobie na [...]
warzywka warzywkami ale najlepiej zeby glownie to byly zielone jesli chodzi o odkwaszanie/zapobieganie zakwaszeniu org.zielone sa najmocniej zasadowe(szpinak, brokuly) to powinno byc podstawa reszta to dodatki.mozna dodac sok z burakow do diety tez jest zasadowy obniza ph w zoladku niweluje zgage ma swietny wplyw na watrobe i caly [...]
chodzi o laczenie wegli i tluszczu w 1 posilku. np okolotreningowo jesz bialko wegle(wiadomo ze nie chodzi o minimalne ilosci z miesa ale trzeba wybierac produkty mozliwie chude i nie dodawac dodatkowych tluszczy w postci oliwy) a w pozostalych posilkach bialko tluszcz.
[...] Skopiowałem Ci 10 wskazówek żywieniowych i wykasowałem "prawdy, które nie przetrwały próby czasu" ;-): 1. 2. Należy w każdym posiłku spożywać „pełne białko” (zawierające wszystkie aminokwasy) 3. Należy w każdym posiłku spożywać węglowodany o w miarę jak najniższym I/G pochodzące z warzyw(najlepiej włóknistych) i owoców 4. [...]
no wiec tak po 1 to z mobilizacja u mnie jest dobrze, robie to co lubie.. tyle:) mietki@ "wypociny to masz pod pachami" beszt ? D: ej ja ladnie napisalem ze jestem nowy wiec mogles pisac przejzyscie no ale dobra nie wazne... "po co bialko dla chudzilca" tego jeszcze nie slyszalem... D: to co mam jesc czekolade?;o i do tego [...]
[...] - można więcej lub mniej, jak kto lubi. To tego dosypujemy cynamon lub inne przyprawy wedle gustu. 3. Rozpuszczamy w 1/3 szklance gotującej wody 3-4 łyżki żelatyny (same białko, choć cieniutkie i BARDZO DOKAŁDNIE ją mieszamy kilka minut aż do jednolitej, lekko lejącej się masy, bez grudek, itd. 4. Wlewamy żelatynkę do zmiksowanej masy [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Współczynnik BMR 2273.92 Aby utrzymać wagę Kalorie 3922.51 Węglowodany 55% 2157.38kcal = 539.35gram Białko 15%% 588.38kcal = 147.1gram Tluszcz 30% 1176.75kcal = 130.75gram Niby według tego kalkulatora. Jakie produkty mam dodać ? To jest niby uboga dieta, ale jestem tym najedzony i więcej ciężko będzie zmieścić. A jakieś uwagi do planu ? To taka [...]
aha, a ryby, skoro je wogóle jesz warto byłoby jeść częściej, to samo jeśli chodzi o białko jajek, produkty sojowe (te wszystkie produkty białkowe) . Powód jest prosty-dieta o zwiększonej ilości białka bardziej sprzyja utrzymaniu i osiągnięciu wymarzonej sylwetki. smoczek mod(ka) działu odżywianie
[...] ŁĄCZNIE: 190g B:28 T:27 WW:6 kacl:379 Przed snem 20g Biłaka wolnowchłanialnego Całość B:156 T:83 WW:271 kcal:2432 Jak widać dalej Białka za dużo.Dodatkowo dojdzie jeszcze białko na noc ,którego w liczeniu nie uwzględniłem.Z kąd odjąć to białko ?? Z każdego po trochu, nie ucinaj tylko z śniadania i posiłku po treningu. W posiłku po treningowym [...]
[...] Przy czym są to 2g pełnowartościowego białka. Dla osoby ważącej ~70kg jest to 140g białka. Teraz dodając do diety różne produkty będące źródłami węglowodanów, dodajemy też białko niepełnowartościowe (warzywa np.). Z tego co mówiliście, to to białko zostaje uzupełnione i staje się pełnowartościowe. Wtedy dla takiej diety wychodzi białka [...]
ok rozumiem, ale jak caly dzien bym dostarczal bialka np 1,5b na kg i jak na noc bym zapodal warzyw z oliwa aby sie wolniej wchlanialo to byl by katabolizm nadal? na noc potrzebne jest bialko po to by zastopowac katabolizm czy aby rosnac podczas regeneracji? chce wywalic twarog i bialko z serwatki bo rosne po nich jak wsciekly ale uczulaja mnie [...]
[...] godzine przed treningiem węgle złożone (żeby wolniej wchłaniały się i były źródłem energii podczas treningu) a pół godziny po węgle proste (żeby szybciej uzupełnić)+białko , i potem za 3 godz dopiero znowu troche węgli i białko ? I jeśli np, mam wolne i wiem, że będę np. wylegiwał się cały dzień bez żadnego wysiłku - powinno się [...]